
قدمت تاریخی شهر باکو
باکو شهری با قدمت تاریخی چند هزار ساله است که در سال ۲۰۰۰ در لیست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شد. بخش قدیمی شهر که هنوز برج ها و قلعه هایی در آن وجود دارد، از سده های میانه به جای مانده است. در پارک قبوستان که بصورت کوه و تپه است؛ صدها اثر باستانی مربوط به انسانهای اولیه با قدمتی حدود ۵۰۰۰ سال، وجود دارد. محل عبادت زرتشتیان که بر روی میدان گاز طبیعی قرار گرفته و آتشگاه نام دارد، در سال ۱۹۹۸ به ثبت میراث فرهنگی یونسکو رسید
تلفیق فرهنگ اروپایی- آسیایی در باکو
کشور آذربایجان در مرز اروپا و آسیا و میان دریای سیاه و دریای خزر قرار گرفته است. شهر باکو نیز تلفیقی از دو فرهنگ آسیایی و اروپایی است. ساکنین این شهر با مذهب های شیعه و مسیحی و… بخوبی در کنار یکدیگر زندگی می کنند. این دوگانگی ملیتی را حتی در معماری شهر با دو سبک مدرن و کلاسیک، بخوبی می توان مشاهده کرد.
جاذبه های اسرار آمیز در طبیعت باکو
در شهر باکو؛ مکان هایی با اسرار و شگفتی های منحصربفرد وجود دارد که باعث جذب گردشگران بسیاری به این منطقه شده است. دشت هایی وسیع، سواحلی گسترده و کوه هایی بر افراشته به این سرزمین زیبایی خاصی بخشیده اند. برخی از این جاذبه ها عبارتند از:
یانارداغ : نام کوهی است که مدام در حال آتش گرفتن است. در واقع گازهای طبیعی مدام از این کوه متصاعد شده و در حال سوختن هستند.
گلفشان : در شهر باکو چند دهانه ی آتشفشانی وجود دارد که از آن ها گل های سردی به بیرون پرتاب می شود.
نفتالان : در این مکان نوعی نفت وجود دارد که خاصیت درمانی دارد.
در سفر به باکو حتما از پیست اسکی شاه داغ و جنگل و رودخانه و آبشار شهر قوبا دیدن کنید.
هنر در باکو
شهر باکو را بعنوان سرزمین شعر، آواز، تئاتر، باله و اپرا می شناسند. به دلیل برگزاری برنامه های متعدد هنری نظیر موسیقی و تئاتر و اپرا در این شهر؛ از باکو بعنوان پاریس کوچک یاد می کنند. مشهورترین نمایش ها نظیر «هملت اثر شکسپیر» در آکادمی تئاتر درام باکو به اجرا در آمد. این آکادمی جوایز تئاتر لنین را در سال ۱۹۷۴ میلادی و جایزه ی روبان قرمز را در سال ۱۹۴۹ میلادی به خود اختصاص داد. موزه ی ادبیات نظامی گنجوی نیز در شهر باکو در سال ۱۹۳۹ تاسیس شد. اکثر مشاهیر بزرگ در پارک مفاخر باکو دفن شده اند. هم چنین فستیوال های بزرگ موسیقی نیز در یکی از مناطق باکو به نام قبله برگزار می گردد.
آداب رسوم مردم آذربایجان
رسم ها و سنت های آذربایجان با ایرانی ها بسیار همخوانی دارد. ساکنین این سرزمین اعیاد فطر، قربان و نوروز را با برپایی مراسم خاصی جشن می گیرند. جالب است بدانید عید پاک و کریسمس نیز در آذربایجان بسیار با شکوه برگزار می شود. همزمان با شروع این اعیاد؛ جشن و پایکوبی و فروش فوق العاده اجناس در سرتاسر باکو شروع می شود.
خلق و خوی آذری ها
مردم باکو بسیار مهمان نواز و با فرهنگ هستند. در واقع خلق و خوی شرقی در میان آن ها بخوبی قابل مشاهده است. زبان مردم آذربایجان؛ ترکی آذری است که به گویش آذری های ایران بسیار نزدیک است.
ذائقه و سلیقه ی غذایی آذری زبان ها
ذائقه ی مردم آذربایجان با ایرانی ها بسیار شبیه است. غذاهایی نظیر دلمه، دیزی، کباب و باقلوا از جمله غذاهای سنتی و لذیذ این شهر است. در سفر به باکو حتما انواع میوه های خوشمزه ی استوایی را با قیمتی مناسب و طعمی فوق العاده از مغازه ها خریده و تست کنید.
مراکز خرید باکو
هنگام گشت و گزار در شهر باکو به مراکز خرید شیک و مدرنی بر خورد می کنید که بیشتر برندها و مارک های معروف دنیا در آنها نمایندگی دارند. علاوه بر این مراکز مدرن و شیک؛ بازارهای سنتی جالبی در باکو وجود دارند که علاوه بر خرید، برای عکاسی مکانهایی زیبا و مناسب هستند.





بهمن ۱۴, ۱۳۹۶ at ۸:۴۶ ق.ظ
آذری ها خیلی ها با ایرانی ها جفت و جور هستند . سشلیقه غذاییشون هم با ما یکی هست . در کل کشور خیلی خوب و مناسبی برا سفره . منکه از انتخاب این کشور برا سفر خیلی راضی بودم و بهم خوش گذشت . خرید خوبی هم داشتم
بهمن ۲۳, ۱۳۹۶ at ۹:۵۹ ق.ظ
آره واقعا وقتی برید آدربایجان اصلا احساس غربت نمی کنید . غذاش و اجناسش هم واقعا عالی و قیمتهاشون مناسبه و شیک هستن. از ایران خیلی جنسهاش شیکتر و با کیفیت تره