
تبریز را همه به عنوان یکی از کلان شهرهای ایران می شناسیم. دیار آذری زبان های ایران، مرکز استان آذربایجان شرقی است. شهر شهریاران ایران امسال به عنوان یکی از پایتخت های گردشگری ایران تحت عنوان تبریز ۲۰۱۸ انتخاب شد
۱- بازار تبریز
بازار تبریز که لقب بزرگترین بازار ایران را دارد و در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است. مکانی در قلب تاریخی تبریز که بخش بزرگی از هویت شهر را شکل می دهد و نبض اقتصادی آن را در دست دارد. اینجا می توانید بخشی از فرهنگ تبریز را لمس کنید و از مردم این دیار بیشتر بیاموزید. با ما همراه شوید تا شما را به تماشای گوشه ای از گذشته و فرهنگ ایران زمین ببریم.
بازار بزرگ تبریز نزدیک به۳ سدهٔ قبل و بعد از زمین لرزه ی تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری به وسیله ی “نجفقلی خان دنبلی” که در واقع در آن زمان حاکم وقت تبریز بود بازسازی شده است.
مجتمع تاریخی بازار تبریز با طول یک کیلومتر ۶۵۰۰ حجره ،۴۰ نوع شغل و صنف، ۲۰ راسته ، ۳۵ سرا،۲۵ تیمچه ،۱۱دالان و چندین مسجد و مدرسه و حمام یکی از مهم ترین و کامل ترین مکان های بین المللی به شمار می رود، به برکت قرن ها ارتباطات و مسیرهای تجاری غربی – شرقی و سیاست عاقلانه و معافیت های مالیاتی.
اکثر جنس هایی که در بازار تبریز به فروش می رسند حال و هوایی سنتی دارند و از کالاهای پیشرفته مانند وسایل کامپیوتری و … در آن خبری نیست. از مهمترین اجناسی که در بازار تاریخی تبریز به فروش می رسد می توان به فرش دستباف تبریز و آذربایجان، کیف و کفش چرم، ادویه، محصولات گیاهی و دارویی عطاری ها، آجیل، پارچه، شیشه و … اشاره کرد.
۲- مسجد کبود تبریز
ایران مساجد باشکوه زیادی دارد که هر کدام از آن ها شاهکاری از هنر و معماری اند و در بازدید از آن ها سرشار از احساس معنویت می شوید. یکی از مساجد تاریخی و باشکوه ایران مسجد کبود است، مسجدی که به خوبی معماری پس از اسلام ایران را به نمایش گذاشته وی کی از معدود مساجد آبی دنیاست
– با بازدید از این مسجد جلوه ای زیبا از تلفیق هنر و معماری اسلامی – ایرانی در پیش چشمانتان نقش می بندد.
– مسجد کبود یا فیروز اسلام، بنایی متعلق به قرن ۹ هجری قمری است که بازدید از آن می تواند همچون سفری در تاریخ باشد.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-12-07 11:46:05Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
سازندگان مساجد سعی می کنند همیشه از بهترین ها در ساخت یک مسجد استفاده کنند. مسجد کبود تبریز نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بهترین معماران، کاشیکاران و هنرمندان در این مسجد از خود اثری ماندگار به جای گذاشته اند.
مسجد کبود در شهر تبریز استان آذربایجان شرقی واقع شده است. در خیابان منصور تبریز نرسیده به میدان ساعت، داخل پارک خاقانی مسجد قرار دارد.
هزینه بازدید
بلیط ورودی مسجد برای ایرانیان ۲۵۰۰ تومان و برای اتباع خارجی ۱۵۰۰۰ تومان می باشد
۳- ایل گلی” یا “شاه گلی
“ایل گلی” یا “شاه گلی” یکی از زیباترین و مهم ترین تفرجگاههای شهر تبریزه و به معنای استخر مردم می باشد
ائل گلی یا شاه گلی نام باغی در شهر تبریز است که به دلیل قدمت و زیباییاش یکی از نمادهای اصلی این شهر نیز به حساب میآید و در کنار نمادهایی نظیر مقبرهالشعرا و میدان ساعت، جلوه نمایی میکند. باغ ائل گلی در بخش اصلی شهر تبریز و در ۷ کیلومتری مرکز شهر واقع شده است و در حال حاضر مکانی عالی برای استراحت و تفریح به حساب میآید.
در وسط استخر ائل گلی بنایی به شکل هشت ضلعی و دو طبقه وجود دارد که با نام کاخ ائل گلی شناخته میشود. این بنا در حال حاضر بهعنوان رستوران مورد استفاده قرار میگیرد. البته ساختار فعلی این بنا همان ساختار اولیهاش نیست. کاخ ائل گلی در ابتدا خشتی بود و سپس در سال ۱۳۴۶ تخریب و ساختمان جدید جایگزین آن شد. هشتمین پسر عباس میرزا، با نام قهرمان میرزا، این بنا را گسترش داد و تبدیل به گردشگاه سلطنتی برای درباریان قاجار کرد.
ائل گلی مکانی تفریحی است که امکانات لازم نیز برای آن در نظر گرفته شده است. در یکی از ورودیهای این پارک (در بخش خارجی) غذاخوریهای بسیاری وجود دارند که اغلبشان نیز محیط باصفایی دارند. در کاخ ائل گلی که اکنون بهعنوان تالار مورد استفاده قرار میگیرد، گردشگران میتوانند غذاهای مورد نظرشان را میل کنند.
در ائل گلی باغ وحشی نیز با همین نام وجود دارد و امکانات تفریحی دیگری نیز نظیر سورتمه و وسایل بازی در آن دیده میشود.
مقبرهالشعرا ۴-
مقبرهالشعرا یکی از گورستانهای تاریخی شهر تبریز و مدفن نزدیک به ۴۰۰ شاعر و عارف نامی کشور عزیزمان ایران و سایر کشورهای منطقه است.
مقبرهالشعرا در گذشته با اسامی حظیرهالشعرا، حظیرهالقضاه و قبرستان سرخاب نیز نامیده میشد، اما متأسفانه گذشت روزگاران و مهمتر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده است.
نماد مقبرهالشعرای تبریز تلفیقی از هنر معماری سنتی و مدرن است که در بلندای این مجموعهی فرهنگی و تاریخی خودنمایی میکند و همه ساله در تعطیلات نوروزی پذیرای یک میلیون گردشگر داخلی و خارجی است.
از معروفترین آرمیدگان در مقبرهالشعرا میتوان به افراد زیر اشاره کرد:
- اسدی طوسی
- خاقانی شروانی
- سید محمدحسین شهریار
- ظهیر فارابی
- همام تبریزی
- شیخ محمد خیابانی
- ثقهالاسلام تبریزی
- استاد میرزاطاهر خوشنویس تبریزی
- محمود ملماسی
- سید یوسف نجمی
- استاد علی حریرچی
تابلوها، نقاشیها و تمامی آثاری که دراین مکان دیده میشود، دسترنج هنرمندانی است که هنر را با سرانگشتان خود به منصه ظهور رساندند، تابلویی که بیش از همه در خور تقدیر است، تابلویی است که با استفاده از سنگریزههای رنگی، به صورت ماهرانه چهرهی استاد شهریار را به تصویر کشیده است.
علاوه بر گردشگران و مسافران، پای فرهنگ دوستان و شاعران نیز به این مکان باز شده است، جای سخن بسیار است اما گفته را در همین جا به پایان میبرم که بیش از هر چیزی، نفسهای استاد شهریار در این مکان جریان دارد..
۵- موزه آذربایجان
موزه آذربایجان یکی از مهمترین موزههای ایران و دومین موزه باستانشناسی کشور پس از موزه ملی ایران شناخته میشود. این موزه در شهر تبریز، در خیابان امام و در جوار مسجد کبود قرار دارد. زیربنای موزه آذربایجان ۲۴۰۰ مترمربع بوده و دارای سه طبقه و یک سالن موزه آذربایجان دارای آثار تاریخی و هنری متعلق به دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی است. در حال حاضر، موزه آذربایجان دارای گنجینهای مهم و با ارزش حاوی دوازده هزار قطعه اشیای عتیقه و هنری است که ۲۳۰۰ قطعه از این اشیای عتیقه و هنری به ثبت رسیده نمایش در هر طبقه به ابعاد ۳۷ در ۱۲ متر، چند اتاق اداری و کتابخانه است.
پاسخ دهید